Incassotool voor Ingentia Advocaten

Over Ingentia Advocaten

Ingentia Advocaten is een Limburgs advocatenkantoor dat gevestigd is te Tessenderlo en focust op ondernemers en hun onderneming. “Met een brede waaier aan expertises in huis proactief en innovatief strijden voor uw zaak.” is de missie van het kantoor dat opgericht werd door Mr. Tinneke Geukens.

De uitdaging van Ingentia Advocaten

Een van de diensten die Ingentia Advocaten voor haar klanten verzorgt, is het innen van onbetaalde facturen. Het advocatenkantoor heeft hiervoor een medewerker aangesteld die de dossiers behartigt. Het invorderingsproces van openstaande rekeningen bestaat uit een vaste workflow van repetitieve stappen. Daarom werd aan ons team gevraagd om dit proces in kaart te brengen, te digitaliseren en te automatiseren waar mogelijk. Op die manier zou een stevige manuele administratieve last kunnen wegvallen waardoor de medewerkers zich kunnen concentreren op de persoonlijke klantrelatie.

De oplossing van Datalink

Datalink ging op zoek naar een gepaste technologie en stelde een webapplicatie op maat voor. Winvoice is een applicatie waarin de klanten van Ingentia Advocaten onbetwiste B2B facturen zelf online kunnen indienen ter invordering. In de tool wordt automatisch een haalbaarheidsanalyse gemaakt dankzij een aantal parameters die afgetoetst worden op het ondernemingsnummer van de debiteur. Ingentia Advocaten hoeft enkel een goedkeuring te geven, waarna alle nodige informatie automatisch naar de deurwaarder wordt overgemaakt en opgevolgd. Dit bespaart het team van Ingentia Advocaten veel tijd in het opstellen en beheren van de dossiers en reduceert de administratieve last.

De voordelen van Winvoice zijn duidelijk: het stroomlijnt het proces voor het aanmaken van een wanbetalingsdossier, en bespaart tijd in de opvolging ervan. Bovendien wordt alle informatie over het dossier en haar status netjes bijgehouden in de applicatie.

Geïnspireerd?

Heeft deze case study je geïnspireerd om te bekijken hoe een digitaal platform jouw bedrijf kan helpen om processen te stroomlijnen en tijd te besparen? Neem dan snel contact met ons op.

Scroll naar boven