Strategisch advies en opleiding

Met steun van de Vlaamse subsidie kmo-portefeuille

Danny

“Het is onze missie om de groei van je bedrijf te versnellen door middel van digitale tools.”

Ondersteun je digitale groei via de kmo-portefeuille

  • Wens je processen te automatiseren of digitaliseren maar weet je niet goed waar te beginnen?
  • Wens je de cybersecurity maturiteit van je bedrijf te verhogen?
  • Wens je een nieuwe website of platform te laten bouwen en heb je nood aan een strategisch en proactief plan van aanpak?

Datalink is officieel dienstverlener voor de kmo-portefeuille! Je kan voor zowel voor onze opleidingen als adviestrajecten een subsidieaanvraag indienen!

Wat is de kmo portefeuille?

De kmo-portefeuille is een bedrijfssubsidie van de Vlaamse overheid waarmee je als kmo financiële steun kan verkrijgen voor de aankoop van strategische adviezen en opleidingen. Kleine ondernemingen genieten van 30% steun en middelgrote ondernemingen genieten van 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar is 7.500 euro. Het steunpercentage waar jouw kmo recht op heeft, ontdek je in de rubriek ‘kmo-portefeuille’ op de website van het Vlaio.

Verhoogde steun

Investeer je in cybersecurity opleiding of advies? Dan kan je sinds kort als kleine of middelgrote onderneming voor beperkte cybersecurity trajecten een hoger steunpercentage krijgen. Als kleine onderneming geniet je van een hogere tussenkomst van 45%. Voor middelgrote ondernemingen is dat 35%. Tot maximaal 7.500 euro per jaar.

Datalink is geregistreerd dienstverlener

Om als kmo de overheidssubsidie kmo-portefeuille te kunnen aanvragen, is het belangrijk dat je voor het opleidings-, en/of adviestraject samenwerkt met een bij de Vlaamse overheid geregistreerde dienstverlener. Dienstverleners dienen te voldoen aan de KMOP-norm, een uitgebreide reeks voorwaarden op gebied van kennis, ervaring, integriteit, activiteit en klanttevredenheid.

Datalink werd doorgelicht door een onafhankelijk extern auditbureau om na te gaan of aan deze richtlijnen werd voldaan. In januari 2018 werd door het Vlaio, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, de officiële registratie aan ons toegekend en dit voor een periode van vijf jaar.

Strategisch advies

Het is de missie van Datalink om je digitale continuïteit en cybersecurity maturiteit te versterken. Daarbij is het belangrijk dat je bedrijfsprocessen helder in kaart worden gebracht en grondig geanalyseerd worden. Onze audits en strategische plannen die we in het kader hiervan aanbieden komen in aanmerking voor subsidiëring via de kmo-portefeuille pijler advies. Ons registratienummer voor adviezen is DV.A223814.

Je kan bij Datalink terecht voor de volgende adviezen:

  • IT & Cybersecurity Audit en strategisch digitaliseringsadvies
  • Businessanalyse, advies en strategisch conceptplan voor een nieuwe website
  • Businessanalyse, advies en strategisch conceptplan voor een online softwareplatform

Met een strategisch plan in de hand kies je nadien zelf een implementatiepartner uit. Ons team kan je ook met de vervolgstappen bijstaan, maar het staat je vrij om zelf een partner uit te kiezen.

Opleidingen

Om de digitale maturiteit in je bedrijf te versterken, organiseren we bij Datalink opleidingen. Zo haal je samen met je team het beste uit de digitale wereld. Ons registratienummer voor opleidingen is DV.O223815.

Je kan bij Datalink terecht voor onder andere de volgende opleidingsdomeinen:

  • Websites bouwen met WordPress
  • Webshops bouwen met Woocommerce
  • Zakelijk bloggen & SEO
  • GDPR in de praktijk

De aanvraagprocedure voor de opleidingssubsidie kan je terugvinden op de website van het Vlaio. Het team van Datalink staat graag voor je klaar om je persoonlijk te begeleiden in het aanvraagproces. 

Scroll naar boven