Strategisch advies en opleiding

Met steun van de Vlaamse subsidie kmo portefeuill

kmo-portefeuille dienstverlening Datalink

Karen Dendas & Danny Daniëls

Netwerkarchitect & DPO

“Het is onze missie om van digitale tools een groeiversneller te maken zodat kmo’s en organisaties op een slimme en cyberveilige manier kunnen groeien.”

Ondersteun je digitale groei via de kmo portefeuille

 • Wens je processen te automatiseren of digitaliseren maar weet je niet goed waar te beginnen?
 • Wens je de cybersecurity maturiteit van je team te verhogen?
 • Wens je een nieuwe website of platform te laten bouwen en heb je nood aan een plan van aanpak?

Datalink is officieel dienstverlener voor de kmo portefeuille! Je kan voor zowel voor onze opleidingen als adviestrajecten een subsidieaanvraag indienen!

Wat is de kmo portefeuille?

De kmo-portefeuille is een bedrijfssubsidie van de Vlaamse overheid waarmee je als kmo financiële steun kan verkrijgen voor de aankoop van adviezen en opleidingen. Kleine ondernemingen (tot 50 werknemers) kunnen maximaal 10.000 euro financiële steun verkrijgen op jaarbasis en middelgrote ondernemingen (tot 250 werknemers) kunnen tot 15.000 euro subsidie bekomen. Het steunpercentage waar jouw kmo recht op heeft, ontdek je in de rubriek ‘kmo-portefeuille’ op de website van het Vlaio.

Datalink is geregistreerd dienstverlener

Om als kmo de overheidssubsidie kmo-portefeuille te kunnen aanvragen, is het belangrijk dat je voor het opleidings- en of adviestraject samenwerkt met een bij de Vlaamse overheid geregistreerde dienstverlener. Dienstverleners dienen te voldoen aan de KMOP-norm, een uitgebreide reeks voorwaarden op gebied van kennis, ervaring, integriteit, activiteit en klanttevredenheid.

Datalink werd doorgelicht door een onafhankelijk extern auditbureau om na te gaan of aan deze richtlijnen werd voldaan. In januari 2018 werd door het Vlaio, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, de officiële registratie aan ons toegekend.

Om van je digitale tools een ware groeiversneller te maken, is het belangrijk dat je bedrijfsprocessen in kaart worden gebracht en grondig geanalyseerd worden. Een doordacht digitaliseringsplan vormt de ideale start van een IT-project of een webplatform. Deze fase van je project komt in aanmerking voor subsidiëring door de kmo-portefeuille, pijler advies. Ons registratienummer is DV.A223814.

Je kan bij Datalink terecht voor de volgende adviezen:

 • IT Audit en strategisch digitaliseringsadvies
 • Businessanalyse, advies en conceptplan voor een nieuwe website
 • Businessanalyse, advies en conceptplan voor een online platform

Om de cybersecurity maturiteit in je kmo te verhogen of optimaal te werken met je digitale tools, organiseren we bij Datalink ook in-company opleidingen. Zo haal je samen met je team het beste uit de digitale wereld. Ons registratienummer voor opleidingen is DV.O223815.

Je kan bij Datalink terecht voor onder andere de volgende opleidingsdomeinen:

 • Website-optimalisatie (technische optimalisatie, gebruiksvriendelijkheid, SEO)
 • E-mailmarketing met MailChimp
 • Buyer Persona’s
 • Zakelijk bloggen
 • Cybersecurity Awareness
 • GDPR in de praktijk

De aanvraagprocedure voor deze subsidie kan je terugvinden op de website van het Vlaio. Het team van Datalink staat graag voor je klaar om je persoonlijk te begeleiden in het aanvraagproces. 

Winkelwagen