Calculatiesoftware voor bouwbedrijf Lenaers

Over Lenaers Afsluitingen NV

Lenaers afsluitingen NV is een gespecialiseerde groothandel in draadproducten. Het bedrijf is opgericht in 1933 en erkend installateur van duurzame en hoogwaardige afsluitingen en poorten. Kwaliteit, een ruime keuze aan materialen en vakmanschap staan centraal.

De uitdaging

Het team van Lenaers Afsluitingen was op zoek naar een gebruiksvriendelijke rekentool om de prijzen van hun omheiningen te berekenen op basis van verschillende parameters zoals het type afsluiting, de lengte, de hoogte, de dikte van de hoekpaal, de vulling van de draad en de kleur van de afsluiting. Het bedrijf voerde deze berekeningen handmatig uit. Hierdoor was dit een tijdrovende job die niet altijd tot accurate resultaten leidde. Bovendien wenste het bedrijf in te zetten op de digitalisering van hun processen en groeide de behoefte om een tool te kunnen integreren met het bestaande ERP-systeem.

De oplossing van Datalink

Ons team ging aan de slag om een webapplicatie te bedenken en ontwikkelen die aan de behoeften van Lenaers Afsluitingen voldeed. Na het uitvoeren van een UX-onderzoek en het maken van een passend UI-design, creëerden we een calculator die werkt in verschillende stappen. De klant voert eerst het type afsluiting in, gevolgd door het type draad, de vulling van de draad, de kleur van de afsluiting en de lengte. Vervolgens kan de klant details toevoegen zoals de hoogte, dikte van de hoekpaal, de afstand tussen de palen van de omheining, en of er beton of een poort nodig is. Dankzij deze online wizard moet het proces dus niet meer manueel door medewerkers van Lenaers Afsluitingen gebeuren, maar kan de klant zelf alle gegevens invoeren. Tenslotte berekent de applicatie automatisch de totale prijs op basis van de ingevoerde parameters en de prijslijsten van Lenaers Afsluitingen, en genereert de applicatie een order in pdf-formaat.

Met deze webapplicatie op maat kan Lenaers afsluitingen NV heel wat tijd en geld besparen omdat de prijsberekening nu geautomatiseerd is. Bovendien hebben we de webapplicatie geïntegreerd met de AFAS-omgeving van de klant, waardoor de prijzen in de tool automatisch gesynchroniseerd worden met die in AFAS.

Laat je inspireren door onze webapplicatie

Dankzij een webapplicatie op maat kunnen niet alleen bouwbedrijven maar ook andere kmo’s in diverse sectoren tijd en kosten besparen door het automatiseren van repetitieve en tijdrovende taken. Daarnaast kan de integratie van onze tool met bestaande systemen zorgen voor een naadloze werking en een betere efficiëntie.

Ben je ook geïnteresseerd in het ontwikkelen van een webapplicatie voor jouw bedrijf? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag bij het ontwerpen van een tool die aan jouw specifieke behoeften voldoet (en die van je klant). Zo kun je bedrijfsprocessen digitaliseren én verbeteren.

Scroll naar boven