Google stopt met Business Profile websites: wat nu?

Google kondigde onlangs aan dat websites die gemaakt werden met Google Business Profile zullen verdwijnen vanaf maart 2024. Deze verandering maakt volgens Google deel uit van hun voortdurende inspanningen om hun diensten te stroomlijnen en een naadlozere gebruikerservaring te bieden. Wat betekent dit voor jou en hoe kun je de online aanwezigheid van je bedrijf garanderen?

Impact op je bedrijfswebsite

Als je momenteel een webpagina / website hebt die is gebouwd met Google Business Profile, zal deze na maart 2024 niet meer zichtbaar zijn. Het gaat hier over websites die met de website builder van Google zijn gemaakt. Heb je een eigen bedrijfswebsite gelinkt aan je Google My Business profiel? Dan zal deze wel blijven staan.

Ontdek het meest gebruikte CMS ter wereld

Zul je je website moeten hermaken? Dan kun je ervoor kiezen om je website te (laten) bouwen op basis van een CMS-systeem of content management system. Bij Datalink helpen we kmo’s met de overstap naar een WordPress-website als alternatief voor de huidige Google Business Profile-websites. Deze Google websites waren al relatief beperkt waardoor werken met WordPress heel wat nieuwe mogelijkheden biedt.

Totale aanpasbaarheid

Wist je dat WordPress-websites helemaal afgestemd kunnen worden op je merkidentiteit? Doordat het mogelijk is om een gepersonaliseerd thema te bouwen, blijft je website niet beperkt tot het gebruik van een standaardtemplate.

Krachtige functionaliteiten

Dankzij haar bibliotheek met duizenden plugins en thema’s biedt WordPress eindeloze mogelijkheden om functionaliteiten toe te voegen. Denk aan een livechatfunctie, offerteformulieren, SEO-mogelijkheden, e-mailmarketingtools en nog veel meer andere features.

SEO-vriendelijkheid

WordPress staat bekend om zijn SEO-vriendelijkheid. Zo kun je voor iedere pagina en elk blogartikel aparte SEO-metadata invoeren, alsook voor de gebruikte mediabestanden. Dit resulteert in een betere zichtbaarheid voor zoekmachines.

Op zoek naar een alternatief voor je Google Business Profile-website?

Wij staan klaar om je verder te helpen. Stem je website samen met ons team af op de toekomstambities van je bedrijf.

Jelle, webdesiger Datalink te Diepenbeek
Scroll naar boven