Microsoft 365 Copilot: je slimme assistent

Microsoft heeft onlangs zijn nieuwste AI-aanwinst gelanceerd: Microsoft 365 Copilot. Deze technologie helpt je om je werk te automatiseren en tijd te besparen door een persoonlijke AI-assistent te zijn binnen de verschillende Microsoft 365-applicaties. In onderstaande introductievideo ontdek je meer over Microsoft 365 Copilot en hoe de tool jou kan helpen bij je dagelijkse taken.

Wat is Microsoft Copilot?

Microsoft Copilot is een AI-aanvulling op de bestaande Microsoft 365-applicaties. Het maakt gebruik van machine learning-technologie om contextuele suggesties te bieden die je helpen om tijd te besparen bij het uitvoeren van je taken. Het kan bijvoorbeeld suggesties doen voor het opmaken van een document in Word, het maken van berekeningen in Excel, het opstellen van e-mails in Outlook en het creëren van presentaties in PowerPoint. Maar hoe gebruik je Microsoft 365 dan concreet als kmo?

Hoe werkt het in de Microsoft 365-applicaties?

Microsoft Copilot werkt door de tekst die je ingeeft te analyseren en relevante suggesties aan te bieden op basis van de context.

Microsoft Word

In Word kan Microsoft Copilot je helpen met het schrijven van teksten. Zo kan het suggesties geven voor de juiste woorden en zinnen, bijvoorbeeld bij het formuleren van een samenvatting of het opstellen van een nieuwsbrief. Ook kan het helpen bij het opstellen van een goed gestructureerd document, door bijvoorbeeld de juiste koppen of tussenkoppen voor te stellen.

Daarnaast kan Microsoft Copilot helpen bij het opmaken van documenten, door suggesties te geven voor de juiste opmaak van tekst, het toevoegen van afbeeldingen en grafieken, of het kiezen van een passende lay-out.

Microsoft Excel

In Excel kan Microsoft Copilot helpen bij het opstellen van formules en het maken van berekeningen. Zo kan het bijvoorbeeld suggesties geven voor de juiste formule die je nodig hebt, bijvoorbeeld voor het berekenen van de gemiddelde verkoop per maand of het omrekenen van valuta. Ook kan het helpen bij het invoeren van gegevens, bijvoorbeeld door suggesties te geven voor de juiste opmaak van de cellen of het invoeren van getallen.

Daarnaast kan Microsoft Copilot je helpen bij het opmaken van je werkblad, bijvoorbeeld door suggesties te geven voor het gebruik van de juiste grafieken en diagrammen, of het kiezen van de juiste kleuren en thema’s.

Teams

In Teams kan Microsoft Copilot helpen bij het schrijven van berichten in de chat. Zo kan het bijvoorbeeld suggesties geven voor de juiste toon en taal, of helpen bij het opstellen van een duidelijke vraag. Ook kan het helpen bij het opstellen van een agenda voor een vergadering, door bijvoorbeeld suggesties te geven voor de juiste onderwerpen en tijden.

Daarnaast kan Microsoft Copilot je helpen bij het plannen van vergaderingen, door suggesties te geven voor de juiste datum, tijd en locatie.

Outlook

In Outlook kan Microsoft Copilot helpen bij het schrijven van e-mails en het opstellen van uitnodigingen voor vergaderingen. Zo kan het bijvoorbeeld suggesties geven voor de juiste onderwerpregel en de juiste indeling van je e-mail. Ook kan het helpen bij het opstellen van een duidelijke en goed gestructureerde uitnodiging voor een vergadering.

PowerPoint

In PowerPoint kan Microsoft Copilot helpen bij het maken van presentaties. Zo kan het bijvoorbeeld suggesties geven voor de juiste opmaak van de slides, het gebruik van afbeeldingen en grafieken, of het kiezen van de juiste lay-out. Ook kan het helpen bij het opstellen van een goed gestructureerde presentatie, bijvoorbeeld door suggesties te geven voor de juiste volgorde van de slides en onderwerpen.

Ook een gratis particuliere app

Via de website https://copilot.microsoft.com/ kun je aanmelden met je privé-account om Copilot in je webbrowser te gebruiken, net zoals Chat GPT. Je meldt je eenvoudigweg aan met je persoonlijke account, en kunt gesprekken voeren met de AI-bot. Je kunt bovendien ook de mobiele app downloaden.

Voordelen van Microsoft Copilot

Het gebruik van Microsoft Copilot biedt veel voordelen, zoals:

  • Tijdbesparing: door de suggesties van Microsoft Copilot hoef je minder tijd te besteden aan het uitvoeren van taken in de verschillende Microsoft 365-applicaties.
  • Efficiëntie: doordat Microsoft Copilot suggesties doet voor de juiste opmaak, formules of lay-out, kun je efficiënter werken en focussen op de inhoud.
  • Consistentie: doordat Microsoft Copilot je helpt bij het opmaken van documenten of het maken van presentaties, kun je consistentie aanbrengen in je werk.
  • Verbeterde kwaliteit: doordat Microsoft Copilot suggesties doet voor het gebruik van de juiste opmaak, formules of lay-out, kan de kwaliteit van je werk verbeteren.

Microsoft Copilot is een krachtige AI-technologie die jou kan helpen bij je dagelijkse taken in de verschillende Microsoft 365-applicaties. Het gebruik van Microsoft Copilot biedt veel voordelen, zoals tijdbesparing, efficiënter werken, consistentie en verbeterde kwaliteit. Het is een fantastische aanvulling op de bestaande Microsoft 365-applicaties en een echte aanrader voor iedereen die dagelijks gebruikmaakt van deze applicaties.

Maakt jouw bedrijf nog geen gebruik van de Microsoft product suite?

Overweeg je de overstap te maken of Microsoft 365 te implementeren? Geef ons een seintje en we staan je hierin graag bij.

Omer, sysadmin Datalink te Diepenbeek
Scroll naar boven