Digitaal portaal op maat voor Vlaamse spoedartsen aangesloten bij Phimed van Marijke Wellens

Digitaal portaal voor Vlaamse spoedartsen van Phimed

Digitaal portaal op maat voor Vlaamse spoedartsen aangesloten bij Phimed van Marijke Wellens

Digitaal portaal voor Marijke Wellens van Phi Med

Marijke Wellens van Phi Med is de missing link tussen spoedartsen en ziekenhuizen. De dubbele missie van Phi Med? Het tekort aan spoedartsen op spoedafdelingen verhelpen én de work-life balance van spoedartsen verbeteren.

Aanpak op grote schaal

Marijke Wellens: “Ik merkte dat spoedartsen door het tekort almaar flexibeler moeten zijn en heel onregelmatige werkschema’s hebben. Dat heeft een grote impact op hun sociale leven en hun welbevinden. De roep van spoedartsen naar stabiele werkschema’s wordt almaar luider. Het is binnen één ziekenhuis onmogelijk om dat te realiseren. Daarom ging ik met Phi Med voor een aanpak op grote schaal. Ik heb spoedartsen over heel Vlaanderen die ik op de momenten die zij kiezen kan inzetten op spoedafdelingen. Zo creëer ik een win-winsituatie. De permanentie op spoedafdelingen van ziekenhuizen is verzekerd én het persoonlijke en professionele leven van spoedartsen is meer in balans.”

Manuele processen digitaliseren

Coördinator Marijke Wellens van Phi Med schakelde Datalink in om haar workflow te digitaliseren. Haar volledige werking verliep via Microsoft Excel-sheets en telefoongesprekken, maar dat bleek erg tijdrovend. Ze was steeds de realtime schakel tussen de spoeddiensten van ziekenhuizen die openstaande shifts hadden, en spoedartsen die samenwerken met Phi Med. Ze ging voornamelijk reactief te werk om zoveel matches te maken. Gelukkig biedt Datalink geen one fits all-oplossing, maar denkt het team mee om tot een concept op maat te komen. Marijke: “Ik heb Karen leren kennen via een aanbeveling uit mijn netwerk en vertelde haar over Phi Med en onze omslachtige werkwijze. Spoedartsen en ziekenhuizen gaven ons hun wachtlijsten en die moesten we dan manueel verwerken. Heel arbeidsintensief! En af en toe sloop er ook een foutje in. Een brainstorming leidde tot de oplossing van een webapplicatie op maat.” Via het digitaal portaal kunnen alle partijen nu zelf online shifts publiceren of aannemen, en gewerkte uren indienen en laten goedkeuren. Zo kan Marijke haar functie als coördinator ten volle vervullen.

Via onze webapplicatie op maat kunnen alle partijen nu zelf online shifts publiceren of aannemen, en kan ik mijn rol als coördinator optimaal vervullen.

Digitaal portaal voor Vlaamse spoedartsen aangesloten bij Phimed van Marijke Wellens“Die webapplicatie is een fantastische tool. Elk ziekenhuis vult in op welke momenten ze een spoedarts nodig hebben en de spoedartsen kiezen de slots die zij willen vullen. Artsen kunnen mobiel werken dankzij de automatische synchronisatie van hun werkagenda met hun computer, smartphone en tablet. En op het einde van de maand worden de verloningen automatisch berekend. Vroeger moest ik nagaan wie welke prestaties wanneer en waar had geleverd. Die tijd is nu gelukkig voorbij.”

Je merkt gewoon aan alle details dat Datalink je wil helpen om je professionele leven te vergemakkelijken!

Ultieme doel

Het ultieme doel van Datalink? Dat was ervoor zorgen dat coördinator Marijke Wellens er ook eens tussenuit zou kunnen zonder zelf telefonisch alle contacten te regelen. We zijn heel fier dat de manuele processen succesvol gedigitaliseerd zijn en we dan ook geslaagd zijn in onze opzet!

Dit vertelt Marijke Wellens over haar samenwerking met Datalink

“Datalink is een jong en heel enthousiast team van experts. Dat enthousiasme werkt aanstekelijk. Je gaat erin mee en komt zo tot vernieuwende inzichten. Het is heel fijn om met zo’n partner samen te werken. Ze zijn echt klantgericht en leveren werk waar ze zelf trots op zijn. Je merkt gewoon aan alles dat ze je willen helpen en iets moois willen maken dat je professionele leven vergemakkelijkt. Hun webapplicatie is niet alleen een meerwaarde voor mij, maar ook voor mijn klanten. Ik ben dan ook zeer tevreden over onze samenwerking!”

Marijke Wellens, coördinator Phi Med

Wil jij ook een digitaal portaal om je bedrijfsprocessen te digitaliseren?

We luisteren graag naar je digitale uitdaging! Contacteer onze webexperts meteen.

Scroll naar boven