Linkie

Linkie is de personificatie van onze gecombineerde technische expertise. Als een toegewijde probleemoplosser en innovator, is Linkie altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten te helpen hun technische uitdagingen te overwinnen. Of het nu gaat om het ontwerpen van op maat gemaakte software-oplossingen of het optimaliseren van bestaande technische systemen, Linkie staat altijd klaar om zijn kennis te delen en de beste oplossingen te bieden. Met zijn scherpe geest en technische kennis is Linkie de drijvende kracht achter onze technische successen.

Linkie is de belichaming van onze kennis en vaardigheden. Als een toegewijde probleemoplosser en innovator, is Linkie altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten te helpen hun technische uitdagingen te overwinnen.

-

Incassotool voor Ingentia Advocaten

Over Ingentia Advocaten

Ingentia Advocaten is een Limburgs advocatenkantoor dat gevestigd is te Tessenderlo en focust op ondernemers en hun onderneming. “Met een brede waaier aan expertises in huis proactief en innovatief strijden voor uw zaak.” is de missie van het kantoor dat opgericht werd door Mr. Tinneke Geukens.

De uitdaging van Ingentia Advocaten

Een van de diensten die Ingentia Advocaten voor haar klanten verzorgt, is het innen van onbetaalde facturen. Het advocatenkantoor heeft hiervoor een medewerker aangesteld die de dossiers behartigt. Het invorderingsproces van openstaande rekeningen bestaat uit een vaste workflow van repetitieve stappen. Daarom werd aan ons team gevraagd om dit proces in kaart te brengen, te digitaliseren en te automatiseren waar mogelijk. Op die manier zou een stevige manuele administratieve last kunnen wegvallen waardoor de medewerkers zich kunnen concentreren op de persoonlijke klantrelatie.

De oplossing van Datalink

Datalink ging op zoek naar een gepaste technologie en stelde een webapplicatie op maat voor. Winvoice is een applicatie waarin de klanten van Ingentia Advocaten onbetwiste B2B facturen zelf online kunnen indienen ter invordering. In de tool wordt automatisch een haalbaarheidsanalyse gemaakt dankzij een aantal parameters die afgetoetst worden op het ondernemingsnummer van de debiteur. Ingentia Advocaten hoeft enkel een goedkeuring te geven, waarna alle nodige informatie automatisch naar de deurwaarder wordt overgemaakt en opgevolgd. Dit bespaart het team van Ingentia Advocaten veel tijd in het opstellen en beheren van de dossiers en reduceert de administratieve last.

De voordelen van Winvoice zijn duidelijk: het stroomlijnt het proces voor het aanmaken van een wanbetalingsdossier, en bespaart tijd in de opvolging ervan. Bovendien wordt alle informatie over het dossier en haar status netjes bijgehouden in de applicatie.

Geïnspireerd?

Heeft deze case study je geïnspireerd om te bekijken hoe een digitaal platform jouw bedrijf kan helpen om processen te stroomlijnen en tijd te besparen? Neem dan snel contact met ons op.

Calculatiesoftware voor bouwbedrijf Lenaers

Over Lenaers Afsluitingen NV

Lenaers afsluitingen NV is een gespecialiseerde groothandel in draadproducten. Het bedrijf is opgericht in 1933 en erkend installateur van duurzame en hoogwaardige afsluitingen en poorten. Kwaliteit, een ruime keuze aan materialen en vakmanschap staan centraal.

De uitdaging

Het team van Lenaers Afsluitingen was op zoek naar een gebruiksvriendelijke rekentool om de prijzen van hun omheiningen te berekenen op basis van verschillende parameters zoals het type afsluiting, de lengte, de hoogte, de dikte van de hoekpaal, de vulling van de draad en de kleur van de afsluiting. Het bedrijf voerde deze berekeningen handmatig uit. Hierdoor was dit een tijdrovende job die niet altijd tot accurate resultaten leidde. Bovendien wenste het bedrijf in te zetten op de digitalisering van hun processen en groeide de behoefte om een tool te kunnen integreren met het bestaande ERP-systeem.

De oplossing van Datalink

Ons team ging aan de slag om een webapplicatie te bedenken en ontwikkelen die aan de behoeften van Lenaers Afsluitingen voldeed. Na het uitvoeren van een UX-onderzoek en het maken van een passend UI-design, creëerden we een calculator die werkt in verschillende stappen. De klant voert eerst het type afsluiting in, gevolgd door het type draad, de vulling van de draad, de kleur van de afsluiting en de lengte. Vervolgens kan de klant details toevoegen zoals de hoogte, dikte van de hoekpaal, de afstand tussen de palen van de omheining, en of er beton of een poort nodig is. Dankzij deze online wizard moet het proces dus niet meer manueel door medewerkers van Lenaers Afsluitingen gebeuren, maar kan de klant zelf alle gegevens invoeren. Tenslotte berekent de applicatie automatisch de totale prijs op basis van de ingevoerde parameters en de prijslijsten van Lenaers Afsluitingen, en genereert de applicatie een order in pdf-formaat.

Met deze webapplicatie op maat kan Lenaers afsluitingen NV heel wat tijd en geld besparen omdat de prijsberekening nu geautomatiseerd is. Bovendien hebben we de webapplicatie geïntegreerd met de AFAS-omgeving van de klant, waardoor de prijzen in de tool automatisch gesynchroniseerd worden met die in AFAS.

Laat je inspireren door onze webapplicatie

Dankzij een webapplicatie op maat kunnen niet alleen bouwbedrijven maar ook andere kmo’s in diverse sectoren tijd en kosten besparen door het automatiseren van repetitieve en tijdrovende taken. Daarnaast kan de integratie van onze tool met bestaande systemen zorgen voor een naadloze werking en een betere efficiëntie.

Ben je ook geïnteresseerd in het ontwikkelen van een webapplicatie voor jouw bedrijf? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag bij het ontwerpen van een tool die aan jouw specifieke behoeften voldoet (en die van je klant). Zo kun je bedrijfsprocessen digitaliseren én verbeteren.

Website voor copywriter Io Merola van Copio

Inspirational copywriter voor coaches en solo-entrepreneurs

Io Merola is het creatieve schrijftalent achter Copio. Io omschrijft zichzelf als online tekstschrijver, creatieve schrijfcoach voor coaches, bezieler van C-School, en professioneel schrijftrainer. Ze is gespecialiseerd in het ondersteunen van coaches, experten en ondernemers bij het aantrekken van de juiste klanten mét de juiste woorden. Io leert, vanuit haar eigen expertise en ervaring, hoe haar klanten met behulp van hun webteksten online opvallen én overtuigen.

Creatieve copywriter zoekt creatieve webbouwer?

De bestaande website van Copio beschikte over heel wat informatie over de diensten, trajecten en de werkwijze van Io. Ook had ze al voor een mooie huisstijl gezorgd om haar merk kracht bij te zetten. Enkel een duidelijke structuur ontbrak nog. Io was dus op zoek naar een webbouwer die haar ‘method in the madness’ visueel overzichtelijk kon weergeven zonder aan haar fleurige merkidentiteit te raken. Hiernaast had Io grootse plannen en wilde ze het graag mogelijk maken om onmiddellijk op de website haar diensten, trajecten en zelfontwikkelde carddecks te verkopen. Van een ambitieuze onderneemster gesproken!

Creatieve copywriter vindt creatieve webbouwer!

Enter Datalink! Io liet de webninja’s van Team Datalink los op haar website om korte metten te maken met de huidige structuur én om ervoor te zorgen dat de nieuwe website de bezoeker optimaal gidst van binnenkomst op de site tot aankoop of contactopname. Onze vindingrijke ontwerper zette bovendien zijn beste beentje voor om Io’s fun-gehalte in de nieuwe website te laten ontpoppen. Hiernaast werden koppelingen voorzien met Google Analytics, MailChimp, Woocommerce én een e-learningmodule. Zo is Io er met haar ‘sjieke’ website weer helemaal klaar voor om klanten online tekstueel te laten shinen. Zo, weer een topproject in de ‘sjakos’ 😉

Dit vertelt Io over haar samenwerking met Datalink:

“Ik zocht voor mijn website een enthousiast team dat de technische shizzle van me kon overnemen, zodat ik me alleen nog maar hoefde te concentreren op mijn eigen ding: de teksten. Op basis van mijn input bouwde team Datalink een knappe, gestructureerde website, waar ik me helemaal in kon vinden. De extra bonus die ik vooraf niet verwachtte: de bodemloze creativiteit van de ontwerper! Daardoor heeft mijn website nu net dat tikkeltje meer.

Team Datalink bleek niet alleen sterk in het ontwerp en de uitvoering, maar ook voor de nazorg krijgen ze van mij een extra pluim.

Elk telefoontje en elke vraag via mail wordt snel en vriendelijk beantwoord. Problemen worden als het ware al opgelost nog vooraleer ze goed en wel gemeld zijn. In het begin twijfelde ik om het beheer van mijn website uit te geven, maar ik kan niet dankbaarder zijn voor de ondersteuning die ik heb gekregen – en nog steeds krijg – van de webninja’s van Datalink.

Io Merola
Website van bouwbedrijf Bouwwerken Daniels

Website voor bouwbedrijf Bouwwerken Daniëls

Bouwbedrijf met meer dan 70 jaar ervaring

Bouwwerken Daniels is een familiebedrijf uit Diepenbeek- Bilzen met decennia lange ervaring als bouwpartner voor Limburgse architecten, projectontwikkelaars en particuliere bouwheren. Het bouwbedrijf is door de jaren heen uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de Limburgse bouwsector dankzij hun uitgebreide vakkennis en ervaring over de generaties heen. Het team houdt zich zowel bezig met woningbouwprojecten als appartementen. En dit van het voorzien van enkel ruwbouwwerken tot afgewerkte projecten inclusief sanitair, pleisterwerken, schrijnwerk, HVAC en elektriciteit.

De betrouwbare Limburgse bouwpartner

Bouwwerken Daniels had nog geen website en het management team vond het hoog tijd om ook online goed vindbaar te zijn. Hoewel het bouwbedrijf al samenwerkt met een reeks vaste klanten, wou het toch ook online haar expertise én jarenlange ervaring uitlichten. Daarnaast is het bedrijf regelmatig op zoek naar gemotiveerde werkkrachten om hun team te versterken en willen ze potentiële kandidaten via de website een platform geven om contact op te nemen en kennis te maken met het team.

Website van bouwbedrijf Bouwwerken Daniels

Moderne website die professionaliteit en expertise uitstraalt

Het team van Datalink weet als de beste dat een online aanwezigheid vandaag belangrijk is. Onze webninja’s gingen dan ook vlijtig aan de slag om de website van Bouwwerken Daniels gestructureerd en gebruiksvriendelijk op te bouwen. Ook werd het gedreven familiebedrijf en hechte team in beeld gebracht. Op de website werden de verschillende specialisaties van de firma – namelijk residentiële appartementsbouw en residentiële woningbouw – uitgelicht. Bovendien worden er eigen projecten in de kijker gezet, die het team van Bouwwerken Daniëls ook zelf kan beheren. Hiernaast zijn er duidelijke CTA’s voorzien langs waar leads contact kunnen opnemen met het team alsook een sollicitatieformulier om nieuwe werkkrachten aan te trekken.

Dit vertelt Dimitri over zijn samenwerking met Datalink:

“Het team bij Datalink is creatief en enorm snel op vlak van reactietijden. De behulpzaamheid van de medewerkers valt op en is mij erg bijgebleven!”

Duo-website voor Lampaert Safes & Security uit Diepenbeek

Petra en Etienne zijn met hun zaak Lampaert Safes en Security al meer dan 20 jaar een gevestigde waarde in Diepenbeek. In 2007 openden het ondernemersduo op de Nieuwstraat hun toonzaal met kluizen waar klanten steeds welkom zijn voor persoonlijk advies en om het aanbod te bezichtigen. Wat in eerste instantie begon met sloten en sleutels is ondertussen uitgegroeid tot een verregaande expertise in kluizen, mechanische beveiliging en gepantserde deuren. Lampaert Safes & Security staat erom bekend met hoogkwalitatieve producten te werken.

Nieuwe productlijn: luxekluizen

Een belangrijke maatschappelijke trend is hyperpersonalisatie. Producten en diensten die speciaal voor de gebruiker worden ontwikkeld, of afgestemd worden op de hedendaagse trends, dat spreekt aan. En dat zette Petra en Etienne aan het denken. Zo sterk, dat het vandaag voor klanten mogelijk is om een kluis volledig op maat te laten bouwen: van grootte en indeling tot afwerking. Kluizen worden compleet gestript en bekleed met luxematerialen zoals leder en alcantara. Bovendien kunnen ze voorzien worden van lades met een gepersonaliseerde inleg, watchwinders en led-verlichting. Dit nieuwe en bovendien erg unieke productsegment wilden de ondernemers graag in de spotlight zetten. Team Datalink to the rescue!

Opfrisbeurt bestaande website

Gezien de huidige website van Lampaert Safes & Security ook aan een opfrisbeurt toe was, dook ons webteam in de code en werd er een moderne, gebruiksvriendelijke website ontwikkeld met CMS (beheermodule).

“Onze toonzaal met de voorraad aan kluizen is een sterke troef. Zo kunnen klanten zelf ervaren hoe een échte, oerdegelijke kluis er uitziet. Bovendien staan we klaar met advies op maat. Ook over inbraakveiligheid en gepantserde deuren. Persoonlijk contact, discretie en expertise zijn voor onze klanten erg belangrijk. Wij zijn hun aanspreekpunt waar ze altijd bij terecht kunnen. En dit willen we ook overbrengen op onze vernieuwde website.”

Uitlichting high-end aanbod

We brachten het standaard aanbod en het nieuwe productsegment in luxekluizen op één lijn. Door middel van de herkenbare vormgeving, maar toch twee verschillende focuskleuren, is het voor de bezoeker duidelijk welk productsegment bezocht wordt: betrouwbaar blauw voor het vertrouwde kluizenaanbod en luxueus goud voor de luxelijn.

“Binnen de hoofdwebsite werd er voor het high-class product ‘Luxekluizen’ een luxueuse styling en een goude accentkleur voorzien. Zo is het voor surfers meteen duidelijk dat ze van het standaard assortiment overgegaan zijn naar het high-end aanbod van Lampaert Safes & Security.”

Gebruiksvriendelijkheid voor klant en surfer

Petra had aan de start van het project aangegeven dat zij graag zelf in de website wilde werken na oplevering. Ook kriebelt het om te gaan bloggen, en misschien zelfs vloggen! Ons team zorgde voor een gebruiksvriendelijk CMS met blogmodule waardoor aanpassingen en aanvullingen nu ook door de klant zelf kunnen gebeuren.

“We kennen Datalink al jaren en weten dat ze steeds mee zijn met de laatste ontwikkelingen. De tips en tricks die we meekregen bij de opmaak van onze nieuwe site en de opfrissing van de bestaande site zijn absoluut een meerwaarde. We zijn dan ook super blij met onze ‘nieuwe’ website! Hij is up-to-date, ziet er fris en overzichtelijk uit én is nu voor de bezoeker en voor onszelf overzichtelijk en duidelijk. Bovendien kunnen we er makkelijk zelf in werken. Dat was een vereiste die het team van Datalink perfect heeft ingelost. Ook wat betreft reactiesnelheid scoren ze erg hoog. We moeten nooit lang wachten op antwoord bij vragen. Wat een zaligheid! Bij Datalink zijn we geen nummertje zoveel in de rij.”

Website met ledenportaal online platform voor vereniging VCOV

Ledenportaal op maat voor VCOV

Website met online portaal voor de VCOV

De VCOV, de Vlaamse confederatie van ouders en ouderverenigingen, is de ouderkoepel van het vrij onderwijs. De VCOV vertegenwoordigt alle ouders en ouderverenigingen van de scholen van het Katholiek onderwijs in Vlaanderen. Ouderparticipatie en ouderbetrokkenheid staan centraal in hun werking. De VCOV betrekt al meer dan 50 jaar alle ouders bij de school en maakt het onderwijs verstaanbaar en duidelijk. Ze coachen ouderverenigingen en schoolteams, bieden kant- en klare pakketten aan, maar ook deskundige begeleiding op maat is mogelijk. Met de VCOV wordt er dus gebouwd aan een oudervriendelijke school, een school waar alle kinderen zich thuis voelen. Het is hun doel om ouders een krachtige stem geven op alle niveaus.

Om ouders op een efficiënte manier te informeren, had de VCOV nood aan een overzichtelijke website waarop informatie op een toegankelijke manier gepresenteerd wordt. Bovendien was het in het verleden niet mogelijk om via de website statistische gegevens te verzamelen die de VCOV aan de overheid diende te bezorgen. Tijd voor een flinke upgrade dus!

De resultaten van de samenwerking met Datalink? Een mooie website, kostenbesparing en een veilige, achterliggende IT infrastructuur!

Website met ledenportaal online platform voor vereniging VCOV

Datalink ging aan de slag om een website te bouwen naar wens van de VCOV. We zorgden voor een gebruiksvriendelijke website én beheerderspaneel op maat. Via duidelijke menu-indelingen, heldere rubrieken en uitgesproken knoppen vinden ouders snel hun weg naar de nodige informatie. Ook is het voor de VCOV nu mogelijk om statistische gegevens te analyseren over het gebruik van de website en het interessegebied van de bezoekers. Bovendien werd de huisstijl doorheen de hele website doorgetrokken voor een mooi, consistent geheel.

We verzorgden een koppeling met de CRM- en ERP-software Microsoft Dynamics door middel van een API. Hierin hebben de aangesloten ouders, leden van ouderverenigingen, voorzitters van verenigingen en medewerkers van de VCOV een profiel, dat gelinkt is met een website-account. Na het inloggen kunnen gebruikers zich ondermeer inschrijven voor evenementen, op polls stemmen en documenten raadplegen en downloaden.

Dit vertelt Kris Achten, operationeel directeur, over de samenwerking met de webontwikkelaars van Datalink

“We zijn erg tevreden over onze nieuwe website. Het resultaat mag absoluut gezien worden. De website wordt overal positief onthaald. Ook over de samenwerking met Datalink zijn we erg tevreden. Datalink beschikt over een breed IT-aanbod en heeft de nodige kennis en ervaring in huis. Het team was erg positief, vriendelijk en meedenkend. De resultaten van de samenwerking met Datalink voor de VCOV? Een mooie nieuwe website, kostenbesparing tegenover vroeger en een betere en veiligere IT-structuur!”

Kris Achten, Operationeel directeur van de VCOV

Wil jij ook een digitaal portaal op maat om processen te digitaliseren?

We helpen je om efficiënt samen te werken en optimaal digitaal te communiceren met je klanten, leden of medewerkers. Contacteer onze webexperts, we luisteren graag naar je verhaal!

Platform op maat voor voetbalmanagement voor Josy Comhair van JC playermanagement

Platform voor voetbalmanager Josy Comhair

Online platform voor spelersmakelaar Josy Comhair van JC Playermanagement

Voetbalmanager Josy Comhair is met JC Playermanagement actief als spelersmakelaar voor voetballers zoals Rode Duivel Leandro Trossard van Brighton & Hove Albion FC, Ayub Masika van Beijing Renhe en Livio Milts van Roda JC. Het team van JC Playermanagement schakelde Datalink in om hun bestaande bedrijfsprocessen onder de loep te nemen met als doel hun werkwijze te digitaliseren en zo hun groei te versnellen.

Voorheen werkte het team van JC Playermanagement vooral met Microsoft Office tools om spelersdossiers, maar ook informatie over trainers, scouts en wedstrijden te documenteren. Ook om voetbaltransfers voor te bereiden werd er een bibliotheek aan vertrouwelijke informatiebestanden aangelegd.

Tijdens bezichtigingen van voetbalwedstrijden namen de scouts notities op papier. Deze werden naderhand gedigitaliseerd om ze nadien terug af te drukken ter ondersteuning tijdens meetings met de voetbalmanagers. Dit hield verschillende risico’s in en was bovendien een tijdintensief proces.

Een bijkomende uitdaging was dat deze documenten niet mobiel toegankelijk waren waardoor scouts en managers deze vaak vertrouwelijke documenten steeds dienden uit te printen en met grote zorg fysiek dienden mee te nemen naar meetings in binnen- en buitenland.

Platform op maat voor voetbalmanagement voor Josy Comhair van JC playermanagement

Om de werking van JC Playermanagement te digitaliseren en te vergemakkelijken, ontwikkelden we een online platform waarin de contactenlijsten alsook verslagen en documentatie over spelers, trainers en clubs online aangemaakt en opgeslagen worden. We zorgen er zo voor dat alle documenten vanaf één centrale plek te raadplegen zijn. Bovendien kunnen scouts nu ook optimaal mobiel werken.

Aan de hand van de ontwikkeling van een module voor makkelijk contactbeheer, een module voor het efficiënt opmaken van scoutingverslagen én de JC Portal waarin alle waardevolle informatie over de spelers bewaard wordt, zorgden we voor een veilige en gestroomlijnde digitale workflow voor Josy en zijn team.

Wil jij ook de werking binnen je ondernemingen onder de loep nemen, digitaliseren en zo het leven van je team makkelijker maken?

Dan willen we je heel graag ontmoeten! Deel je workflow met ons team en we denken graag met je mee!

Webapplicatie op maat met online kappersmagazine en feedbackbevraging

Webapp op iPad voor kapsalon Belkiz

Webapplicatie op maat met online kappersmagazine en feedbackbevraging

Innovatieve webapplicatie voor kapsalon Belkiz uit Tessenderlo

Kapsalon Belkiz uit Tessenderlo profileert zich als pionier door uit te pakken met de nieuwste trends en technieken. Niet alleen de workflow, het interieur en de interne communicatie van het kapsalon zijn toonaangevend, ook de klantenbeleving is uniek. De kapsters worden bijzonder intensief opgeleid volgens de technieken van Zaakvoerder Belkiz Yuksekdanaci. Zo wordt niet alleen de snit van iedere klant tot in de puntjes afgewerkt. Ook het salonbezoek wordt onvergetelijk!

Belkiz wilde haar rol als vernieuwer ook waarmaken op het vlak van de welgekende papieren vakbladen en tijdschriften waarin klanten tijdens het wachten inspiratie kunnen opdoen voor hun nieuwe haircut. Die papieren inspiratiebron wilde ze vervangen door een digitale versie van de kapselboekjes. Een uitdaging waar Datalink met veel enthousiasme mee aan de slag ging. We ontwikkelden een webapplicatie met een gepersonaliseerde vormgeving, aangepast aan de aanwezige iPads in de kapperszaak.

Wat ik echt super vond aan onze samenwerking, is dat Datalink proactief extra informatie gaf, ook als ik daar niet specifiek om vroeg!

Webapplicatie met online kappersmagazine en feedbackbevraging

Naast de inspiratiebron voor de nieuwste kapseltrends, hebben we ook een feedbackmogelijkheid toegevoegd in de webapp. Zo kunnen klanten onmiddellijk hun ervaring over hun kapbeurt delen met het team, nog voor ze terug huiswaarts keren.

Dit vertelt Belkiz Yuksekdanaci over de samenwerking met Datalink

“Datalink heeft mijn verwachtingen overtroffen! Het team voelde goed aan wat we wilden overbrengen naar onze klanten en begreep meteen mijn concept. Ze dachten met ons mee en ze waren stipt. Wat ik vooral super vond, is dat ze proactief extra informatie gaven, ook als ik daar niet expliciet om vroeg. Zowel ik, mijn team en onze klanten zijn super tevreden van ons Belkiz app. Bedankt, Datalink!”

Belkiz Yuksekdanaci, zaakvoerder van Kapsalon Belkiz

Wil jij ook een webapp om je klanten te verbazen?

We helpen jouw kmo om slimmer te groeien via doelgerichte webapplicaties op maat. Contacteer onze webninja’s via het online formulier.

Moderne website met videoheader voor No Nonsense Design interieurarchitect en grafisch vormgever uit Genk

Website voor ontwerpbureau No Nonsense Design

Moderne website met videoheader voor No Nonsense Design interieurarchitect en grafisch vormgever uit Genk

Interieurarchitect en grafisch vormgever uit Genk

Debora Bielen van No Nonsense Design uit Genk is interieurarchitect én grafisch vormgever. Een unieke combinatie waardoor bedrijven hun grafische merkontwikkeling kunnen afstemmen op een marketinggedreven interieurconcept. Debora vertrekt steeds vanuit de merkwaarden van haar klanten om een consistente profilering te creëren in alle contactpunten die zakelijke relaties ervaren. Het resultaat van deze unieke aanpak? Een stijging van de omzet door creatieve ontwerpen die een bedrijf herkenbaar, onderscheidend en opvallend maken.

Debora had al een mooie website maar deze was inhoudelijk nog niet duidelijk genoeg. Bovendien werd ze niet optimaal gevonden in de zoekmachines en zaten er in de back-end van de website technische issues verstopt. Er was dus ruimte voor verbetering.

En laat dat nu net de specialiteit van Datalink zijn! Ons team ging aan de slag om een vernieuwe website te ontwikkelen voor No Nonsense Design waarin het dienstenaanbod op een heldere manier wordt weergegeven. We wierpen een strategische blik op de websitestructuur, vereenvoudigden de sitemap en zorgden voor leuke caspagina’s door het portfolio van Debora samen te voegen met haar klantervaringen. Tenslotte planden we een SEO-training waardoor de focuszoektermen die voor haar doelpubliek belangrijk zijn, nu uitgesproken voorkomen in de website.

Ik heb eindelijk een website die goed werkt! Ik krijg nu meer aanvragen van bedrijven die me via Google hebben gevonden, op mijn website zijn terecht gekomen en … die aangezet zijn geweest om ook echt contact op te nemen. Deze investering had zich binnen 3 maanden al terug betaald!

Moderne website met videoheader voor No Nonsense Design interieurarchitect en grafisch vormgever uit GenkVoor een eerste indruk die blijft hangen, hebben we videobanners verwerkt in de header van de homepagina en de twee dienstenpagina’s. Een uniek idee dat Debora met veel enthousiasme onthaalde!

Dit vertelt Debora Bielen van No Nonsense Design over haar samenwerking met Datalink

“Karen en haar team hebben echt veel kennis van zaken. In no time vonden ze problemen in mijn website waar ikzelf nog nooit bij had stilgestaan. Ze deden alsof No Nonsense Design heel even hun bedrijf was en hoe mijn boodschap het best online naar buiten kon worden gebracht. Wat ook fijn was, is dat de teksten vanuit SEO-standpunt bekeken werden in een praktische SEO-workshop. Je merkt dat de verschillende teamleden allemaal hun eigen expertise hebben. Zo bevindt je project zich in elke fase in de juiste handen!”

Debora Bielen, grafisch vormgever en interieurarchitecte bij No Nonsense Design

Wil jij net zoals Debora Bielen van ontwerpbureau No Nonsense Design een dynamische website die een klare kijk biedt op je diensten?

Dan willen wij jou graag ontmoeten! Deel het concept van je bedrijf met ons webteam, en we denken graag mee over de online profilering van je bedrijf.

Digitaal portaal op maat voor Vlaamse spoedartsen aangesloten bij Phimed van Marijke Wellens

Digitaal portaal voor Vlaamse spoedartsen van Phimed

Digitaal portaal op maat voor Vlaamse spoedartsen aangesloten bij Phimed van Marijke Wellens

Digitaal portaal voor Marijke Wellens van Phi Med

Marijke Wellens van Phi Med is de missing link tussen spoedartsen en ziekenhuizen. De dubbele missie van Phi Med? Het tekort aan spoedartsen op spoedafdelingen verhelpen én de work-life balance van spoedartsen verbeteren.

Aanpak op grote schaal

Marijke Wellens: “Ik merkte dat spoedartsen door het tekort almaar flexibeler moeten zijn en heel onregelmatige werkschema’s hebben. Dat heeft een grote impact op hun sociale leven en hun welbevinden. De roep van spoedartsen naar stabiele werkschema’s wordt almaar luider. Het is binnen één ziekenhuis onmogelijk om dat te realiseren. Daarom ging ik met Phi Med voor een aanpak op grote schaal. Ik heb spoedartsen over heel Vlaanderen die ik op de momenten die zij kiezen kan inzetten op spoedafdelingen. Zo creëer ik een win-winsituatie. De permanentie op spoedafdelingen van ziekenhuizen is verzekerd én het persoonlijke en professionele leven van spoedartsen is meer in balans.”

Manuele processen digitaliseren

Coördinator Marijke Wellens van Phi Med schakelde Datalink in om haar workflow te digitaliseren. Haar volledige werking verliep via Microsoft Excel-sheets en telefoongesprekken, maar dat bleek erg tijdrovend. Ze was steeds de realtime schakel tussen de spoeddiensten van ziekenhuizen die openstaande shifts hadden, en spoedartsen die samenwerken met Phi Med. Ze ging voornamelijk reactief te werk om zoveel matches te maken. Gelukkig biedt Datalink geen one fits all-oplossing, maar denkt het team mee om tot een concept op maat te komen. Marijke: “Ik heb Karen leren kennen via een aanbeveling uit mijn netwerk en vertelde haar over Phi Med en onze omslachtige werkwijze. Spoedartsen en ziekenhuizen gaven ons hun wachtlijsten en die moesten we dan manueel verwerken. Heel arbeidsintensief! En af en toe sloop er ook een foutje in. Een brainstorming leidde tot de oplossing van een webapplicatie op maat.” Via het digitaal portaal kunnen alle partijen nu zelf online shifts publiceren of aannemen, en gewerkte uren indienen en laten goedkeuren. Zo kan Marijke haar functie als coördinator ten volle vervullen.

Via onze webapplicatie op maat kunnen alle partijen nu zelf online shifts publiceren of aannemen, en kan ik mijn rol als coördinator optimaal vervullen.

Digitaal portaal voor Vlaamse spoedartsen aangesloten bij Phimed van Marijke Wellens“Die webapplicatie is een fantastische tool. Elk ziekenhuis vult in op welke momenten ze een spoedarts nodig hebben en de spoedartsen kiezen de slots die zij willen vullen. Artsen kunnen mobiel werken dankzij de automatische synchronisatie van hun werkagenda met hun computer, smartphone en tablet. En op het einde van de maand worden de verloningen automatisch berekend. Vroeger moest ik nagaan wie welke prestaties wanneer en waar had geleverd. Die tijd is nu gelukkig voorbij. De missie van Datalink is: van digitale technologie een groeiversneller maken. En die missie hebben ze alle eer aangedaan!”

Je merkt gewoon aan alle details dat Datalink je wil helpen om je professionele leven te vergemakkelijken!

Ultieme doel

Het ultieme doel van Datalink? Dat was ervoor zorgen dat coördinator Marijke Wellens er ook eens tussenuit zou kunnen zonder zelf telefonisch alle contacten te regelen. We zijn heel fier dat de manuele processen succesvol gedigitaliseerd zijn en we dan ook geslaagd zijn in onze opzet!

Dit vertelt Marijke Wellens over haar samenwerking met Datalink

“Datalink is een jong en heel enthousiast team van experts. Dat enthousiasme werkt aanstekelijk. Je gaat erin mee en komt zo tot vernieuwende inzichten. Het is heel fijn om met zo’n partner samen te werken. Ze zijn echt klantgericht en leveren werk waar ze zelf trots op zijn. Je merkt gewoon aan alles dat ze je willen helpen en iets moois willen maken dat je professionele leven vergemakkelijkt. Hun webapplicatie is niet alleen een meerwaarde voor mij, maar ook voor mijn klanten. Ik ben dan ook zeer tevreden over onze samenwerking!”

Marijke Wellens, coördinator Phi Med

Wil jij ook een digitaal portaal om je bedrijfsprocessen te digitaliseren?

We luisteren graag naar je digitale uitdaging! Contacteer onze webexperts meteen.

Sfeervolle website voor de Limburgse vakantiewoningen van gast-vrij

Website met custom CMS voor gast-vrij vakantiewoningen

Custom CMS voor gast-vrij vakantiewoningen

Voel je thuis op vakantie

Geert Goffin is de gastvrouw van Villa ZussEnzo, StroEnzo en VillaEnzo, drie unieke vakantiebelevingen waarmee ze gasten een ‘voel je thuis op vakantie’-beleving bezorgt. De vakantiewoningen in de regio Haspengouw zijn gezellig, huiselijk en stoer ingericht en dat dankzij het geweldige decoratietalent van Geert. Ze klopte bij Datalink aan met haar unieke concept en mooie huisstijl in de hand. Het was tijd voor de digitale vertaalslag van het warme concept naar een professionele website. Team Datalink ging aan de slag om de kenmerkende huisstijl door te trekken naar haar website. Zo klopte het plaatje helemaal!

Het is leuk dat er tot in de kleinste details knipoogjes zijn aangebracht naar mijn huisstijl. Bovendien werkt het enthousiasme en inlevingsvermogen van Datalink echt stimulerend.

Hygge-gevoel

Naast de overkoepelende website onder de naam gast-vrij werden er ook mini-sites voorzien voor de verschillende logeeradressen. Iedere mini-site is via een custom CMS beheerbaar waardoor gastvrouw Geert haar persoonlijke touch kan toevoegen. De hygge-gezelligheid staat centraal in de vakantiewoningen. Door uitgebreide masonry-galerijen kunnen alle mooi aangebrachte details uitgelicht worden in de websites. Geert vertelt enthousiast: “Ik ben superblij met de mini-sites voor mijn vakantiewoningen. Wouter heeft hiervoor een prachtig sjabloon gecreëerd. Geen enkel toeristisch boekingsplatform biedt zo’n mooie tool aan!”

Sfeervolle website voor de Limburgse vakantiewoningen van gast-vrij

Dit vertelt gastvrouw Geert over haar samenwerking met Datalink

“Ik vind dat Datalink enorm creatief en professioneel aan de slag is gegaan met mijn huisstijl, de websitestructuur en briefinggesprekken. Ze hebben echt de look-and-feel mee bepaald, en goed begrepen hoe ik de website voor ogen had. Ook is het leuk dat er tot in de kleinste details knipoogjes zijn aangebracht naar mijn huisstijl. Bovendien werkt hun enthousiasme en inlevingsvermogen echt stimulerend. De mensen van Datalink zijn ook supergeduldig; ik kon blijven doorgaan en heb nooit het gevoel gehad dat het teveel voor hen was.”
Geert Goffin, bezieler van gast-vrij

Wil jij net zoals gastvrouw Geert een website die je huisstijl online verlengt?

Dan willen wij je graag ontmoeten! Contacteer ons team van meedenkers en we luisteren graag naar jouw verhaal.

Moderne website met portfolio voor architecte Kristien Janssen te Genk

Website voor Oost West Architectuur

Online portfolio voor Genks architectenbureau

Oost West architectuur is het architectenbureau van architecte Kristien Janssen. Ze werkt met veel liefde aan particuliere verbouwings- en nieuwbouwprojecten en dit van de eerste schets tot de oplevering. Haar ultieme doel? Haar klanten bijstaan om van hun droomhuis een échte thuis te maken.

Om haar zelfstandige activiteiten digitaal te ondersteunen, klopte Kristien aan bij Datalink voor de ontwikkeling van haar online uithangbord en IT noden.

Datalink in 5 woorden? Teamwork, expertise, snel, correct en enthousiast!

Moderne website met portfolio voor architecte Kristien Janssen te GenkFlinke upgrade

De website van Kristien was erg verouderd; het CMS-systeem was omslachtig en updates uitvoeren aan de inhoud nam teveel tijd in beslag. Bovendien had ze nood aan een nieuwe partner voor haar IT die snel kon schakelen.

Team Datalink ging met veel enthousiasme aan de slag om een mooie website te creëren die volledig in lijn ligt met de huisstijl en branding van Oost-West: modern, strak en vooral met een overzichtelijke weergave van de projecten. Kristien kan zelf heel makkelijk nieuwe projecten toevoegen. Ook kunnen teksten in een oogopslag aangepast worden. Aangezien Kristien geen nood had aan een geavanceerde website met een CMS-systeem dat veel onderhoud vergt, werd er gekozen voor het eigen CMS van Datalink dat via een beveiligde login verbonden werd met haar website.

De focus mochten we vooral leggen op de prachtige realisaties van Oost-West Architectuur. Deze worden aan de hand van grote foto’s in de verf gezet en dit van aanzet van de werken tot en met de oplevering.

Neem jij ook een kijkje op de website van Oost-West architectuur? Onze tip: Klik op de pagina ‘Referenties’ zeker eens op ‘Shuffle’ en laat je verrassen!

Dit vertelt Kristien Janssen van Oost West architectuur over haar samenwerking met Datalink

“Ik ben echt tevreden over de samenwerking met Datalink. Het onthaal en het enthousiasme van Karen overtuigde me om met Datalink in zee te gaan. De beredeneerde expertise van Danny, de vlotte opvolging van Anneleen en de snelle hulp van het support-team bij IT-issues geven mij het gevoel dat ik nu één IT-partner gevonden heb waar ik altijd op kan rekenen; zowel voor de website als voor hardware en ondersteuning. Ook de website zelf is helemaal naar mijn zin. Ik kan er eenvoudig in werken, er werd echt geluisterd naar mijn feedback en gevraagde aanpassingen werden snel doorgevoerd. Datalink in 5 woorden? Teamwork, expertise, snel, correct en enthousiast!“

Kristien Janssen, Architecte te Genk

Wil jij net zoals architecte Kristien Janssen een website die je portfolio online vertegenwoordigt?

Contacteer ons webteam en we sparren graag over jouw websiteplannen!

Website voor Tiny Cammaert van C Bright, specialist in bedrijfskleding veiligheidskleding en relatiegeschenken

Website voor C-Bright, specialist in bedrijfskleding en relatiegeschenken

C-Bright, specialist in relatiegeschenken, bedrijfskleding en veiligheidskleding

Tiny Cammaert, zaakvoerder van familiebedrijf C-Bright, is partner voor kmo’s en grote bedrijven die zich professioneel en herkenbaar willen profileren via hun totale huisstijl, bedrijfskleding, veiligheidskleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en gadgets. C-Bright biedt bedrijven duurzame maatoplossingen waarmee de zichtbaarheid, de bedrijvigheid en de veiligheid nog verder geprofessionaliseerd kunnen worden. Tiny streeft met haar team steeds naar totaaloplossingen. Ze had met een zekere dringendheid een nieuwe website nodig en kwam op aanraden van een zakelijke relatie bij Datalink terecht. Het doel van onze samenwerking? Een website ontwikkelen volledig in lijn met de merkidentiteit van C-Bright waar de nadruk werd gelegd op de drie expertisedomeinen Sign, Work en Safe.

Ik was verrast door de snelheid, het professionele advies en de altijd vriendelijke uitleg!

Datalink ging enthousiast aan de slag en creëerde een website volledig op maat van de klant met een duidelijke weergave van de pijlers Sign – Work – Safe én een helder overzicht van alle totaaloplossingen en producten die ze aanbieden. De website kreeg een professionele look met opvallende kleuraccenten die optimaal werd afgestemd op de branding van C-Bright.

Website voor Tiny Cammaert van C Bright, specialist in bedrijfskleding veiligheidskleding en relatiegeschenken

Dit vertelt Tiny Cammaert van C-Bright over de samenwerking met Datalink

“Dankzij het professionele advies van Karen hebben we een zeer mooie website. Ik was verrast door de snelheid, het professionele advies en de altijd vriendelijke uitleg. De grootste onderscheidende factor is de openheid en het geven van extra informatie en feedback bij (voor mij) niet alledaagse vragen. Het feit dat we alles vanop afstand hebben kunnen regelen is ook een pluspunt. Dankzij ons geweldig brandingsplan kon Datalink direct aan de slag en was onze website dan ook direct passend bij ons en ons bedrijf. Efficiëntie, begrip en goede service, dat is Datalink!”

Tiny Cammaert, zaakvoerder C-Bright

Wil jij net zoals Tiny een website die je merk online vertegenwoordigt?

Daar weten wij wel raad mee! Deel je concept met ons team van meedenkers en we ontmoeten je graag!

moderne website voor Ellen Maris van vermogensplanner MaPra

Website voor expert in vermogensplanning MaPra

Financiële begeleiding en vermogensplanning

Ellen Maris, zaakvoerder van MaPra, zorgt ervoor dat haar klanten hun vermogen gerust kunnen opbouwen, optimaliseren en overdragen. Met haar jarenlange ervaring als financiële planner en vermogensplanner geeft ze financiële, fiscale en juridische begeleiding & advies om bezittingen te beschermen en onaangename verrassingen te vermijden. Hierbij werkt ze nauw samen met andere experts (zoals boekhouders, advocaten, notarissen …) zodat haar cliënten helemaal voorbereid zijn wanneer er zich iets voordoet in hun leven. Zo kunnen zij zich focussen op wat dan echt belangrijk is, terwijl ze toch gericht kunnen handelen.

Ellen werkte 10 jaar lang zonder enige publiciteit. Haar klanten vonden hun weg naar haar via mond tot mond reclame. Ze merkte echter dat ze steeds vaker de vraag kreeg “Wat doe je nu juist?”. Een website met duidelijke informatie werd voor Ellen dus een must. De uitdaging? Discreet aanwezig zijn en de nodige uitleg geven over waar MaPra nu net voor staat en waarvoor je bij Ellen terecht kan.

Datalink zorgde voor een duidelijke, overzichtelijke website die volledig in lijn ligt met de huisstijl van MaPra. Klanten ontdekken op de homepagina welke doelgroepen Ellen verder helpt alsook met welke diensten. Verder in de website wordt deze informatie uitgediept.

“Wat me bijblijft van Datalink? Hun enthousiasme, het actief luisteren en de correctheid en vlotte opvolging van het team.”

moderne website voor Ellen Maris van vermogensplanner MaPra

De categorie ‘Frequently Asked Questions’ in het menu is een leuke en handige tool om kennis te maken met de dienstverlening van Mapra en direct een antwoord op je vragen te vinden. Dankzij de uitklapbare structuur behoud je een duidelijk overzicht en kan je snel de nodige informatie terugvinden.

Dit vertelt Ellen Maris over haar samenwerking met Datalink

“Na 10 jaar gewerkt te hebben zonder publiciteit kreeg ik steeds vaker de vraag wat MaPra nu juist deed. Ik realiseerde me dat een website ook voor mijn onderneming noodzakelijk was geworden. Ik had al veel gehoord over Datalink en tijdens het eerste gesprek overtuigde Karen me met haar enthousiasme en haar kennis van zaken. Ze kan goed actief luisteren en meedenken. Wat me is bijgebleven aan deze samenwerking? De correctheid, de vlotte opvolging en het meedenkende team. Een samenwerking met Datalink is een echte aanrader! Ik heb nu een website die bij me past en waar ik veel positieve reacties op gekregen heb alsook op korte termijn al nieuwe klanten.”

Ellen Maris, zaakvoerder van Planning en Advies MaPra

Wil jij net zoals Ellen Maris een website die jouw merk online versterkt?

Team Datalink denkt heel graag met je mee! Contacteer onze webninja’s via het online formulier of start een chatsessie.

Moderne website voor bouw bedrijf Steegmans Construct

Website voor bouwbedrijf Steegmans Construct

Limburgse expert in dakwerken en gevelbekleding

Frederic Steegmans is de zaakvoerder van Steegmans Construct uit Diepenbeek; een bouwbedrijf in volle groei met een specialisatie in dakwerken en houten en aluminium gevelbekleding.

Frederic legde de volgende uitdaging neer bij Datalink: de professionaliteit en hoge afwerkingsgraad van het werk van zijn bouwbedrijf digitaal uitdragen. Hij wilde af van de typische “online brochuresites” en voornamelijk aantonen dat Steegmans Construct uniek is in zijn werking en omgang met de prospect en klant. Daarom werkten we met een mooie bedrijfsfilm op de homepage die de story van het bedrijf uitdraagt, en heel wat professionele foto’s om bezoekers te inspireren. De dynamiek, het oog voor detail en de oprechte, klantvriendelijke en communicatieve werkwijze worden benadrukt in de webteksten. Bovendien hebben we landingpagina’s voorzien voor Google Ads en een uitgebreid tevredenheidsformulier geïntegreerd om te peilen naar de ervaring van de klant na afloop van het project.

Door persoonlijke ervaringen uit het verleden was ik vrij sceptisch tegenover webontwikkelaars, maar ik heb mijn mening al snel herzien!

Offertes kanaliseren

Om offerteaanvragen gestructureerd te kunnen verwerken en de internetleads optimaal op te volgen, werd er een offerteformulier met geautomatiseerde opvolgingsmail voorzien op de website.

Dit vertelt Steegmans Construct, over de samenwerking met Datalink:

“De professionele en persoonlijke groei die ik doormaak bij Steegmans Construct is uniek. Het is dan ook mijn persoonlijke missie om de bouwonderneming verder op de kaart te zetten. Door persoonlijke ervaringen uit het verleden was ik vrij sceptisch tegenover webontwikkelaars, maar ik heb mijn mening al snel herzien! De opvolging, het meedenken en de innovatieve mindset van Datalink verbazen mij keer op keer! We behalen veel meer resultaten dan verwacht doordat onze website proactief wordt opgevolgd en Datalink zeer adequaat inspeelt op de noden van ons bedrijf. Wij voelen ons uniek en worden steeds met een enorme dosis optimisme en positiviteit onthaald. Top!”

Wil jij net zoals Steegmans Construct ook een website die je merkidentiteit uitdraagt?

Neem dan contact op met ons webteam om samen de mogelijkheden te bekijken.

Winkelwagen