ICT als investering

Hoe investeren in je IT net meer winst betekent

In een tijd waarin technologie voortdurend evolueert, zetten bedrijven ook voluit in op investeringen in hun ICT. Niet alleen zien ondernemers volop kansen om manuele processen te automatiseren, ook wordt er een steeds groter budget geïnvesteerd in IT security. In tijden waarin digitale tools een belangrijk deel uitmaken van onze dagelijkse werking, is het immers cruciaal om up & running te blijven en hiervoor de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen.

Hoewel investeringen in ICT vaak als een kost worden gezien, kunnen ze je aanzienlijke financiële voordelen en een concurrentievoordeel bieden op de langere termijn. In deze blog delen we 5 manieren waarop IT-investeringen kunnen leiden tot meer winst.

ICT als investering

Tijdwinst door automatiseren van handelingen

Hoeveel taken voer jij op de automatische piloot uit? En hoe zit dit bij de medewerkers in je team? We zijn het zo gewoon om volgens vaste routines te werken, dat we ons werk onvoldoende kritisch in vraag stellen. Ga eens een analyse uitvoeren van de tijdbesteding van jezelf en je team, en ongetwijfeld is er potentieel om manuele handelingen te automatiseren middels een tool.

Tijdens onze IT audits merken we zo vaak op dat tools die reeds in het bedrijf aanwezig zijn, veel beter kunnen renderen door de ingebouwde functionaliteiten beter te gebruiken. Bovendien kunnen voorgeprogrammeerde computerscripts vaak manuele controles vervangen én valt er tijd te winnen door tools aan elkaar te linken via een API.

Financiële winst door verlaging van kosten

Stel je IT-projecten al eens uit omwille van hun kostenplaatje? Maak dan eerst een berekening over de ROI. Door in een productieomgeving de juiste machines aan te kopen, kunnen handelingen veel sneller uitgevoerd worden en wordt zo de productie versneld. En dit heeft tot gevolg dat het aantal man-uren en de energiekosten zakken. In een kantooromgeving kan het juiste ERP-systeem heel wat werk verlichten en kunnen medewerkers zich meer focussen op factureerbaar werk.

Wil jij de winst in je bedrijf verhogen?

Dan werpen we graag een meedenkende blik op jouw IT!

Danny, Netwerkarchitect & DPO Datalink te Diepenbeek

Omzetwinst door hogere klantentevredenheid

Een goede klantenservice kan een bedrijf maken of kraken. ICT-oplossingen zoals chatbots en virtuele assistenten die beroep doen op een kennisdatabank kunnen je helpen om 24/7 ondersteuning te bieden aan klanten. Dit kan leiden tot een snellere oplossing van problemen en een hogere klanttevredenheid. Bovendien wordt het als zeer aangenaam ervaren wanneer de klant zelf zijn of haar account in een online portaal kan beheren. En beeld je eens in welke dynamieken er ontstaan wanneer je team écht de tijd heeft om de klant haar welverdiende aandacht te geven?

Productiviteitswinst voor medewerkers

Als je je team uitrust met de juiste tools kunnen zij een pak meer bereiken binnen hun werktijd. Door het gebruik van cloud-gebaseerde online werkplekken kunnen medewerkers gemakkelijk toegang krijgen tot de bedrijfsgegevens en -toepassingen vanaf elke locatie en op ieder moment. Dit kan leiden tot meer flexibiliteit en productiviteit, wat op zijn beurt kan leiden tot meer winst. Bovendien kan de capaciteit van je online werkplekken eenvoudig meegroeien met je bedrijf waardoor duurdere investeringen in IT-apparatuur kunnen uitgesteld worden, of zelfs overbodig worden.

De impact van IT-investeringen

IT-investeringen kunnen je helpen om productiekosten te verlagen, personeel gerichter in te zetten, de klantenservice te verbeteren en de productiviteit te boosten. Kies je voor passende oplossingen die de behoeften van je bedrijf ondersteunen? Dan zorg je voor een onderscheidend concurrentievoordeel dat je helpt om een sterke positie in de markt te behouden.

Klaar om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen?

Neem contact met ons op voor een IT-audit en ontwikkel een strategie die jouw bedrijf naar succes leidt.

Danny, Netwerkarchitect & DPO Datalink te Diepenbeek
Scroll naar boven