Zo zorgt ons IT team voor continuïteit in je printoplossingen

In de kmo-wereld is efficiëntie van cruciaal belang. Professionele printoplossingen kunnen hiertoe bijdragen. Zo wil je natuurlijk dat printopdrachten soepel verlopen, printers steeds beschikbaar blijven en tijdig over de juiste printerbenodigdheden beschikken. Kortom: continuïteit op de werkvloer.

Maar hoe kun je dit bereiken zonder kostbare tijd en middelen te verspillen aan voorraadbeheer en logistieke uitdagingen? We vroegen het Olivier, onze PXL-werkstudent die een dashboard voor ons ontwierp om de printers bij onze klanten te monitoren.

Olivier, kun je ons uitleggen wat monitoring van printerbenodigdheden precies inhoudt?

Natuurlijk! Toen ik mijn werkstage aanvatte bij Datalink zag ik dat proactieve monitoring van apparaten en diensten een belangrijk deel uitmaakt van de dienstverlening in het IT-team. Maar een monitoringsysteem waarmee het gemakkelijk is om de status van printers en hun toebehoren bij klanten van op afstand op te volgen, was er nog niet. Het IT-team wilde hier graag op inzetten.

Monitoring van printerbenodigdheden gaat over het bijhouden van de status, het verbruik en de voorraadniveaus van inktcartridges, toners en andere benodigdheden voor professionele printers.

Handig! Wat zijn volgens jou de belangrijkste voordelen van het monitoren van printerbenodigdheden voor bedrijven?

Het monitoren van printerbenodigdheden biedt diverse voordelen. Ten eerste helpt het bedrijven om inkttekorten te vermijden en een soepele voortgang van printopdrachten te waarborgen.

Door monitoring kunnen kunnen wij als IT-partner op tijd bestellingen plaatsen op basis van realtime gegevens. Dit voorkomt kostenverspilling door overbodige voorraad bij de klant.

Ook het monitoren van de status van printers heeft voordelen. Zijn de printers actief en klaar voor gebruik, of is er een storing waar we als IT-partner op kunnen ingrijpen alvorens de klant moet bellen?

Kun je ons wat meer vertellen over hoe het monitoringssysteem werkt en welke gegevens er worden bijgehouden?

Het monitoringssysteem verzamelt gegevens over de status van de printer en de printerbenodigdheden, zoals het aantal afgedrukte pagina’s, het inkt- en tonerverbruik, en de huidige voorraadniveaus. Deze gegevens worden realtime bijgewerkt en worden voorgesteld in een gebruiksvriendelijk dashboard. Hierdoor hebben wij een duidelijk overzicht en kunnen we anticiperen op toekomstige behoeften.

Naast het bijhouden van voorraadniveaus kan het monitoringssysteem ook waarschuwingen en meldingen tonen. Zo kunnen wij proactief werken en storingen verhelpen alvorens de klant ze moet signaleren.

Klanten kunnen zelf meldingen ontvangen wanneer een bepaald inkt- of tonerniveau een kritiek punt bereikt, of wij vullen de voorraden voor hen aan. Bovendien kan het systeem historische gegevens analyseren en trends identificeren.

Doordat wij focussen op cybersecurity, verloopt al deze gegevensuitwisseling over geëncrypteerde verbindingen. Het dashboard werkt multi-brand, dit wil zeggen dat we gegevens kunnen uitlezen van verschillende merken van printers zoals HP, Brother en OKI.

En de volgende stap is dropshipping van printerbenodigdheden?

Dat klopt. Via dropshipping laten wij de fabrikant of leverancier de benodigdheden rechtstreeks naar de klant verzenden, zonder dat wij (of de klant) een voorraad hoeven aan te houden.

En wat zijn volgens jou de belangrijkste voordelen van dropshipping van printerbenodigdheden?

Een van de belangrijkste voordelen is dat bedrijven zich geen zorgen hoeven te maken over voorraadbeheer en opslagkosten. Bovendien stelt dropshipping bedrijven in staat om de administratieve last te verminderen aangezien wij het orderproces voor de klant overnemen.

Verbeter de betrouwbaarheid van je printprocessen

Benieuwd naar hoe monitoring van je printers je kan helpen om inkttekorten te vermijden en kosten te besparen? Neem vandaag nog contact met ons op.

Scroll naar boven