GPU-versnelde cloud-werkplek

Voordelen van GPU-versnelde cloudgebaseerde werkplekken

Ben je een ingenieur werk je met CAD-software voor technische tekeningen? Of maak je als architect 3D bouwplannen op? In beide gevallen ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om je ontwerpproces zo efficiënt mogelijk te maken. Hier komen GPU-versnelde online werkplekken of cloud desktops in beeld. In deze blogpost vertel ik je hoe ze je ontwerpproces naar een hoger niveau kunnen tillen.

GPU-versnelde cloud-werkplek

Snelle productie

Tekenwerk kan tijdrovend zijn, vooral als je werkt met grote bouwplannen die enige tijd nodig hebben om te renderen. GPU-geaccelereerde cloudwerkplekken maken gebruik van de rekenkracht van speciale grafische processoren (GPU’s). Hierdoor verlopen bewerkingen aanzienlijk sneller dan met een doorsnee computer of laptop.

On-demand toegang

Werk je met een online werkplek of Digidesk? Dan kun je van eender waar ter wereld en vanaf al je computers of laptops toegang nemen tot je cloudomgeving. Het enige dat je verder nodig hebt, is een vlotte internetverbinding. Je kunt starten met ontwerpen op kantoor, en de draad oppikken in je thuiskantoor, op locatie bij een klant of in het buitenland.

Als je dat wilt, kunnen er ook net beperkingen ingesteld worden waardoor de online werkplek enkel toegankelijk is vanop bepaalde locaties (via IP-adres), met specifieke toestellen of tussen voorafbepaalde (werk-)tijden.

Schaalbare omgeving

De behoeften van je tekenprojecten en de gevraagde technische specificaties van ontwerpsoftware kunnen sterk variëren en evalueren.

GPU-versnelde Digidesks stellen je in staat om gemakkelijk op te schalen of te degraderen op basis van de complexiteit van je project of softwaretools. Je kunt dus de technische specificaties van je werkomgeving aanpassen zonder zelf te moeten investeren in dure hardware-upgrades. Kostenbesparing én maximale efficiëntie gaan zo hand in hand.

Cyberveilig én geback-upt

Het maken van technische tekeningen gaat vaak gepaard met een flink aantal arbeidsuren. Daarom is het belangrijk dat de bestanden veilig worden bewaard en toegankelijk blijven in overmachtsituaties.

Al onze Digidesks worden daarom voorzien van strenge configuraties op vlak van cybersecurity, zoals beveiligingssoftware en proactieve monitoringtools om verdacht verkeer en software-, of hardwarefouten tijdig op te sporen. Dankzij voorgeprogrammeerde scripts worden veel issues al automatisch verholpen, of gesignaleerd aan ons team. Ook voorzien we back-up en herstelfunctionaliteiten zodat je zelf geen back-up hoeft te maken en je geen waardevolle gegevens verliest in geval van een onvoorziene gebeurtenis zoals diefstal of brand. Het enige dat je zelf hoeft te doen, is je projecten op te slaan of te werken met de autosave-functie.

Kostenbesparing

Last but not least zijn GPU-versnelde cloudwerkplekken meestal kosteneffectiever dan het aanschaffen en onderhouden van krachtige hardware. Je betaalt via een abonnementsformule voor de functionaliteiten die je nodig hebt, en hoeft geen dure hardware aan te kopen.

Meer weten over onze Digidesks?

Werk je met grafische software zoals Adobe Premiere Pro of Adobe After Effects? Maak je ontwerpen in SketchUp? Of technische tekeningen in AutoCAD, Revit, Stabicad, Tekla of Archicad?

Dan maken we graag een kostenvergelijking tussen een investering in krachtige werktoestellen, en een overstap naar grafisch geaccelereerde werkplekken in de cloud.

Boost je tekenervaring

Profiteer van de kracht van GPU-versnelde cloudgebaseerde werkplekken dankzij onze Digidesks!

Omer, sysadmin Datalink te Diepenbeek
Scroll naar boven