Ledenportaal op maat voor VCOV

Website met online portaal voor de VCOV

De VCOV, de Vlaamse confederatie van ouders en ouderverenigingen, is de ouderkoepel van het vrij onderwijs. De VCOV vertegenwoordigt alle ouders en ouderverenigingen van de scholen van het Katholiek onderwijs in Vlaanderen. Ouderparticipatie en ouderbetrokkenheid staan centraal in hun werking. De VCOV betrekt al meer dan 50 jaar alle ouders bij de school en maakt het onderwijs verstaanbaar en duidelijk. Ze coachen ouderverenigingen en schoolteams, bieden kant- en klare pakketten aan, maar ook deskundige begeleiding op maat is mogelijk. Met de VCOV wordt er dus gebouwd aan een oudervriendelijke school, een school waar alle kinderen zich thuis voelen. Het is hun doel om ouders een krachtige stem geven op alle niveaus.

Om ouders op een efficiënte manier te informeren, had de VCOV nood aan een overzichtelijke website waarop informatie op een toegankelijke manier gepresenteerd wordt. Bovendien was het in het verleden niet mogelijk om via de website statistische gegevens te verzamelen die de VCOV aan de overheid diende te bezorgen. Tijd voor een flinke upgrade dus!

De resultaten van de samenwerking met Datalink? Een mooie website, kostenbesparing en een veilige, achterliggende IT infrastructuur!

Datalink ging aan de slag om een website te bouwen naar wens van de VCOV. We zorgden voor een gebruiksvriendelijke website én beheerderspaneel op maat. Via duidelijke menu-indelingen, heldere rubrieken en uitgesproken knoppen vinden ouders snel hun weg naar de nodige informatie. Ook is het voor de VCOV nu mogelijk om statistische gegevens te analyseren over het gebruik van de website en het interessegebied van de bezoekers. Bovendien werd de huisstijl doorheen de hele website doorgetrokken voor een mooi, consistent geheel.

We verzorgden een koppeling met de CRM- en ERP-software Microsoft Dynamics door middel van een API. Hierin hebben de aangesloten ouders, leden van ouderverenigingen, voorzitters van verenigingen en medewerkers van de VCOV een profiel, dat gelinkt is met een website-account. Na het inloggen kunnen gebruikers zich ondermeer inschrijven voor evenementen, op polls stemmen en documenten raadplegen en downloaden.

Dit vertelt Kris Achten, operationeel directeur, over de samenwerking met de webontwikkelaars van Datalink

“We zijn erg tevreden over onze nieuwe website. Het resultaat mag absoluut gezien worden. De website wordt overal positief onthaald. Ook over de samenwerking met Datalink zijn we erg tevreden. Datalink beschikt over een breed IT-aanbod en heeft de nodige kennis en ervaring in huis. Het team was erg positief, vriendelijk en meedenkend. De resultaten van de samenwerking met Datalink voor de VCOV? Een mooie nieuwe website, kostenbesparing tegenover vroeger en een betere en veiligere IT-structuur!”

Kris Achten, Operationeel directeur van de VCOV

Wil jij ook een digitaal portaal op maat om processen te digitaliseren?

We helpen je om efficiënt samen te werken en optimaal digitaal te communiceren met je klanten, leden of medewerkers. Contacteer onze webexperts, we luisteren graag naar je verhaal!

Scroll naar boven