Ergonomische muis

Ergonomisch werken: vijf handige hulpmiddelen

Ergonomie is de sleutel tot het creëren van een werkplek waar comfort, gezondheid en productiviteit samenkomen. Door de principes van ‘ergonomisch werken’ toe te passen, kun je de fysieke belasting op je lichaam verminderen en specifieke problemen aanpakken die voortkomen uit langdurig computergebruik. Maak van je werkplek een ergonomisch paradijs en geniet van een comfortabele en productieve werkdag!

Ergonomische muis

Het belang van ergonomie op de werkplek

Ergonomie is veel meer dan alleen comfortabel zitten. Ergonomisch werken draait om het creëren van een werkomgeving die is afgestemd op de natuurlijke bewegingen en houdingen van het lichaam. Door ergonomische principes toe te passen kun je lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekpijn, RSI en vermoeide ogen actief verminderen en zelfs proactief voorkomen. Bovendien draagt een ergonomische werkplek bij aan een hogere productiviteit, verbeterde concentratie en verhoogd welzijn. Redenen genoeg om hier als werkgever op in te zetten dus!

Ergonomische producten voor een gezonde werkplek

Ergonomische muizen

Een ergonomische muis, zoals een verticale muis, vermindert de spanning op de handen en polsen. Zo’n computermuis ondersteunt een natuurlijke handpositie en voorkomt klachten zoals RSI en het carpaal tunnelsyndroom.

Ergonomische muis in gebruik

Ergonomische toetsenborden

Met een ergonomisch toetsenbord kun je de polsbelasting verminderen en een neutrale handpositie behouden. Gesplitste toetsenborden, met of zonder polssteun, bevorderen comfortabel typen en verminderen spanning in de polsen en vingers.

Ergonomisch toetsenbord

Monitorvoeten of monitorarmen

Een monitorvoet of monitorarm stelt je in staat om de hoogte en kijkhoek van je scherm aan te passen. Dit helpt bij het verminderen van de nek- en oogbelasting, waardoor vermoeidheid en pijn worden voorkomen.

Ergonomische monitor armen

Hoog-laag tafels en deskbikes

Ergonomisch werkmateriaal is één, maar als je bureau niet goed is afgestemd op de ideale zithoogte dan ben je er helaas nog niet. Bij Datalink werken we met elektrisch verstelbare hoog-laagtafels die kunnen afgestemd worden op ieders ideale werkhoogte. Bovendien kunnen zij heel hoog ingesteld worden om staand werken te stimuleren. En de kers op de taart? Dat is onze deskbike, voor wie wat kilometers in de benen wenst tijdens de pauze of een meeting!

Investeren in ergonomisch werken

Eén ding is zeker: investeren in ergonomisch werken rendeert. Je biedt je team niet alleen de nodige tools om comfortabel en efficiënt te werken, je vermindert ook het ziekteverzuim doordat de kans op werkgerelateerde blessures afneemt. Bovendien draagt een toffe werkplek bij aan een positieve werksfeer. Het resultaat? Een toename in productiviteit, tevreden medewerkers en een gezonde werkomgeving.

Wij begrijpen het belang van ergonomie op de werkplek

Wil je inzetten op ergonomisch werken? Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen om een ergonomische werkomgeving te creëren waarin comfort, gezondheid en productiviteit hand in hand gaan.

Scroll naar boven