Team Datalink ging aan de slag voor… zichzelf!

Teamify: intranet voor de kmo

Wanneer we bij Datalink onze schouders onder projecten zetten voor onze klanten, stellen we ons op als proactieve voordenkers. We stellen ons steeds de vraag: “Hoe kunnen we het project voor onze klanten zo efficiënt en effectief mogelijk aanpakken én zoveel mogelijk elementen binnen hun workflow digitaliseren?” Onze eigenste Chief Inspiration Officer Karen heeft haar passie voor digitalisering en procesdenken als brandstof gebruikt voor het ontwikkelen van een innovatief intranet platform: Teamify.

Teamify werd ontwikkeld om het professionele leven van ons eigen team effectiever en overzichtelijker te maken. Karen wilde ‘positief overbodig’ worden binnen Datalink om zo meer aan de business te kunnen werken in plaats van operationeel op de werkvloer te multitasken. Bijkomend wilde ze het team graag zelforganiserend maken en laten floreren in hun rol.

Onze webninja’s gingen aan de slag en ontwikkelden een intranet dat ervoor zorgt dat zowel onze productiviteit als het geluksgevoel op kantoor ontvlambaar werden. We ontwikkelden een intranet tool speciaal om structuur te brengen in onze eigen kmo. En we realiseerden ons dat we niet anders konden dan de tool ook beschikbaar te maken voor andere ondernemers die het beu zijn constant brandjes te moeten blussen op de werkvloer (of zelf teveel kennis te hebben zitten in hun hoofd) 😉

Slim samenwerken

Teamify bevat een procedurebibliotheek waarin je werkinstructies kan publiceren om de autonomie op de werkvloer te verhogen, en een kennisbank waarin medewerkers zelf kunnen bijdragen aan de knowhow van het bedrijf. Dankzij een online complimentenbord worden de nodige virtuele (en coronaproof) schouderklopjes gegeven en de to do module heeft via taken en kwaliteits-checklists het leven van menig bedrijfsleider al vergemakkelijkt.

Bedrijfsprocedures centraliseren

In Teamify kan je werkinstructies en de bijhorende documenten per afdeling of categorie gestructureerd opslaan. Nieuwe collega’s zien welke informatie zij nog moeten (her)bekijken zodat geen enkele werkwijze verloren gaat.

Kennisdeling stimuleren

In de online kennisbank van dit intranet bouw je een organisatie-wiki op met alle relevante kennisartikelen, how to’s en handige links om de interne werking voor jezelf en collega’s te versoepelen of te versnellen.

Sharing is caring!

Teamify helpt vandaag groeibedrijven in meer dan twaalf sectoren om structuur te brengen op de werkvloer en informatie te centraliseren zodat de teameffectiviteit verhoogt en de marktwaarde toeneemt. Zo zorgt Teamify voor:

  • Structuur door middel van een procedurebibliotheek;
  • Centralisatie van het intellectuele kapitaal via onze kennisbank;
  • Makkelijke onboarding van nieuw talent via procedures met de status “ongelezen”;
  • Steeds de juiste (meest recente) versie van documenten en brochures;
  • Behoud van de kwaliteitstandaarden dankzij checklists;
  • Teamspirit in het online complimentenbord!

Wil jij ook werken met een intranetplatform?

Teamify is in licentievorm beschikbaar voor alle kmo’s die een goed fundament willen leggen voor hun volgende groeispurt!

Winkelwagen